Nézze meg Facebook oldalunkat

Kontakt lencse illesztés

Elsőként, akár egy szemüveg esetében is, egy tényleges szemvizsgálatra kerül sor, amely során a szemeket együtt és külön-külön is megvizsgáljuk különböző szempontokból: általános és periférikus látás, izommunka mélységérzékelés stb. Ezek alapján meg lehet állapítani a tökéletes látáshoz szükséges dioptriát. Itt egy szemüveg felírásának esetében vége is lenne a szemvizsgálatnak.

Kontaktlencse esetében, azonban az illesztésre is szükség van, mivel mindenki szeme eltérő alakú. Emiatt külön megmérjük a szem felszínét és görbületét, valamint figyelembe veszünk egyéb paramétereket (pl szemszárazság), amelyek hatással vannak a kontaktlencse szemhez való illeszkedésére.

Ezek után optometrista kollégánk próbalencsét helyez fel a szemére, majd rövid idő elteltével Önnel együtt megnézik, hogy megfelelő-e a választott lencse, elég kényelmes-e, biztosítja-e a megfelelő látást. Lehet, hogy több lencse felhelyezésére is szükség lesz igazi megtalálásáig.

Kollégánk segít Önnek a felhelyezés és eltávolítás megtanulásában. Sokan elsőre ráéreznek, másoknak több türelemre és időre van szüksége, de ezután mindenki számára egy természetes folyamattá válik.

Általában évente érdemes kontrollvizsgálatot végeztetni és megbizonyosodni, hogy a az adott kontaktlencse megfelelő-e még az Ön számára.

Élvezze a látást kontaktlencsével!

KONTAKTLENCSE VIZSGÁLAT+BETANÍTÁS+1 HAVI PRÓBALENCSE+ELLENŐRZÉS=5.000,-Ft