Nézze meg Facebook oldalunkat

Teljeskörű látásvizsgálat

Mielőtt új szemüveget választ, feltétlenül javasoljuk, hogy ellenőriztesse látását vizsgálónkban a legtökéletesebb látás elérésének érdekében. A látásvizsgálatot üzletünkben szakképzett optometrista végzi. A vizsgálat áll egy objektív (computeres) és egy szubjektív vizsgálati részből, valamint természetesen az egyéni igények és tekintési szokások megbeszélésből, hogy a leginkább személyre szabott szemüveg készülhessen el.

Látásvizsgálati időpontok:

Hétfő: 11:00 - 14:00
Kedd:15:00-18:00
Csütörtök:15:00-18:00

A vizsgálat menete

A páciens és régi szemüvege adatainak rögzítése

Az objektív (számítógépes) szemvizsgálat
Az objektív szemvizsgálat, mint ahogy neve is utal rá, objektíven adja meg a páciens fénytörési hibájából származó dioptria adatokat, figyelmen kívül hagyva, hogy a páciens előzőleg milyen szemüveget viselt, illetve az előző szemvizsgálat során milyen korrekciót kapott.
Az objektív szemvizsgálat refraktométerrel készül.
Vizsgálónkban az egyik legmodernebb számítógéppel vezérelt automata refraktométerrel végezzük ezt a vizsgálatot. Az objektív szemvizsgálat önmagában nem elegendő a megfelelő szemüveg, vagy kontaktlencse felírásához, de fontos tájékoztatást ad a szemvizsgáló részére a szem optikai tulajdonságairól. Ezután következik a szubjektív szemvizsgálat.

A szubjektív szemvizsgálat
A szubjektív vizsgálat alkalmával figyelembe vesszük az objektív vizsgálat eredményét, a páciens a próbalencse, próbakeret és led projektor által vetített kép segítségével ki is próbálhatja először jobb, majd bal szemével (monoculárisan), vörös-zöld ábrával, keresztcilinderrel finomítva és végül mindkét szemével (binoculárisan). Ide tartozik a konvergencia ellenőrzése és olvasódioptria meghatározása olvasótáblával.

A vizsgálati eredmény rögzítésekor, a páciens maga is láthatja (ezért szubjektív), hogy melyik dioptriával a legkomfortosabb a látása.

Ezt követően történik a páciens igényeinek megbeszélése és a megrendelendő új szemüveg viselési módjának kialakítása (távoli, olvasó, bifokális, multifokális, számítógépes munkaszemüveg). Végül rögzítjük a pupilla távolság mért adatait és megbeszéljük a javasolt következő kontrolvizsgálat idejét

Látásvizsgálati időpontok:

Hétfő: 11:00 - 14:00
Kedd:15:00-18:00
Csütörtök:15:00-18:00

AZ ÁLTALUNK VIZSGÁLT ADATRA GARANCIÁT VÁLLALUNK